Categorie
Wonen & Leven

Studio appartement Hefkwartier

 

De indeling van nieuwbouwappartementen is meestal uitgevoerd zonder visie op werkelijke gebruikmogelijkheden. Uitzonderingen daargelaten krijgen architecten niet de expliciete opdracht daarvoor te ontwerpen. In BPD’s projecten De Maasbode en Poortmeesters echter, heeft Bergblick doelgroepgericht geadviseerd in het architectenteam. Dat leverde verhoogde functionaliteit en beleving op. Marktonderscheid voor de ontwikkelaar, meerwaarde voor de koper.

 

Het gemoedelijk aan de rivier gelegen project Hefkwartier was vrijwel gereed voordat begonnen werd aan het interieur voor expats. In het kleine standaard casco leiden lange blinde wanden naar eenzijdig daglicht. Bergblick’s interieurontwerp doorbreekt deze dominante dieptewerking met een kleurige open kastconstructie, room divider, over de volle bouwbreedte. Een verrassende ingreep die het appartement luchtig indeelt, functionaliteit toevoegt en sfeer schept. 

De ‘ontdekking’ van het appartement gaat nu op een geleidelijke manier. Getrokken door het licht van de rivier glijdt je blik stapsgewijs door de keuken en lounge naar het terras; en weer terug via een zithoek, de room divider en transparant gordijn, naar de intimiteit van een slaapruimte die begrensd wordt door wanden van zijde behang en een grafisch belijnde, luxe kastenwand. 

 

Hefkwartier biedt de expat een soort ‘city retreat’, in de luwte van het centrum. Met precies de nodige sfeer, comfort en gemak om zich tijdelijk mee te kunnen identificeren.

 

Interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Locatie: Hefkwartier, Rotterdam

Opdrachtgever: particuliere belegger

Opdracht: ontwerp, projectmanagement, inrichting en uitrusting

Status: opgeleverd

Oppervlakte: ca. 60 m2

Afbouw: Interieurmakers ism Haaks bouw

Lichtplan: ism Lichtadvies010