Categorie
Wonen & Leven

Poortmeesters interieurconcepten

 

Aan de rand van het historische centrum van Delft wordt een woongebouw met grote stadswoningen en appartementen ontwikkeld rondom een verhoogde binnentuin. Strakke metselwerk-architectuur, maar ook verfijnd en een beetje statig. De rustige binnentuin krijgt semi-openbare toegang via hoge poorten. Eronder bevindt zich een parkeergarage met directe toegang tot alle stadswoningen. Het geheel ademt rustig, centraal wonen in stedelijk groen. Klik hier voor de projectsite.

 

Met het doel de ruimtelijke woningindeling en woonkwaliteit op een passend hoog niveau te brengen verricht Bergblick studies voor interieurconcepten. Bouwen tussen twee muren is standaard, de ligging aan park en garage maken het bijzonder. Wat voor interieurontwerpen benutten deze situatie optimaal? Met welke opties kunnen voornamelijk gezinnen de woning afstemmen op hun behoeften?

 

In de eerste fase is gestudeerd op functioneel ruimtegebruik en comfort, en aantrekkelijke beleving van de ligging aan zowel de binnentuin als het nieuwe stadspark. Drie leidende thema’s, royaal- koken, -slapen en -werken geven richting aan de indelingsvolgorde. De studies dienen voor verdere ontwikkeling van de 3- en 4-laagse woningen. Zie hier op de site.

 

Locatie: Spoorzone, Delft

Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling BV – regio Zuid-West, Ballast Nedam Development

Status: fase schetsontwerp

Oppervlaktes:

3-laagse stadswoningen A2, ca. 140-160m2

4-laagse stadswoningen A2, ca. 186-206m2

 

Artist impression toren: BPD Ontwikkeling BV