In woontoren De Maasbode heeft Bergblick veel verschillende high-end appartementen ontworpen.
Categorie
Wonen & Leven

De Maasbode interieurconcepten

 

Middenin het Witte de Withkwartier ontwikkelt BPD woontoren De Maasbode die zich vooral met gezinswoningen onderscheidt van de omringende bouwprojecten. Deze woningen, in de door Van Bergen Kolpa Architecten ontworpen toren, hebben hun voordeur aan binnenstraatjes met uitzicht. Lofts en appartementen bevinden zich op de onderste en bovenste verdiepingen en variëren van compact tot dubbellaags. Alle woningen krijgen riante buitenruimtes. Klik hier voor de projectsite.

 

Bergblick is gevraagd bij te dragen met strategisch advies en schetsontwerpen, vanwege de ervaring met de ontwikkeling van woonconcepten vanaf casco, en de begeleiding van particulieren.  Een innovatieve woontoren op een binnenstedelijke locatie is een uitdaging. Hoe woont een gezin comfortabel in een toren? Wat voor interieurontwerp benut mogelijkheden van het casco en het uitzicht, rekening houdend met bouwbesluit en bouwlogistiek?

 

Vragen die gefaseerd en gezamenlijk worden beantwoord. In de eerste fase is gestudeerd op woonkwaliteit voor florerende gezinnen en urban professionals: oplossingen die onderscheidend zijn in comfort, functionaliteit en beleving. Deze dienen als uitgangspunt voor verdere ontwikkeling van de grote variatie aan woningtypes die de toren typeert. Bergblick anticipeert daarbij op divers gebruik en eigentijdse afbouwopties waarmee alle woningen naar de hand van de bewoners gezet kunnen worden.

 

Locatie: Witte de Withkwartier, Rotterdam

Opdrachtgever: BPD Ontwikkeling BV, regio Zuid-West

Status: schetsontwerp

Oppervlaktes:

3-laagse gezinswoningen 130-200m2

lofts 55-70m2

appartementen, 1of 2 verdiepingen 95-225m2

 

Artist impressions: Van Bergen Kolpa Architecten