Categorie
Wonen & Leven

Loft appartement Hefkwartier

 

De standaard indeling van nieuwbouw woningen is doorgaan zonder visie op hoe bewoners het werkelijk gebruiken. Uitzonderingen daargelaten krijgen architecten niet de expliciete opdracht daarvoor te ontwerpen. In BPD’s projecten De Maasbode en Poortmeesters echter, heeft Bergblick doelgroepgericht geadviseerd in het architectenteam over lofts, appartementen en eengezinswoningen. Dat leverde verhoogde functionaliteit en beleving op. Marktonderscheid voor de ontwikkelaar, en meerwaarde voor de koper.

 

Een loft appartement is een hybride

 

Het gemoedelijk aan deNieuwe Maas gelegen project Hefkwartier was vrijwel gereed voordat begonnen werd aan het interieur voor expats. In het loft appartement leiden lange blinde zijwanden naar het daglicht en de rivier. Bergblick’s interieurontwerp doorbreekt deze dominante dieptewerking met een kleurige open kastconstructie, een room divider, over de volle bouwbreedte. Een verrassende ingreep die het appartement luchtig indeelt, functionaliteit toevoegt en sfeer schept. 

De ‘ontdekking’ van het loft appartement gaat nu op een geleidelijke manier. Getrokken door het licht van de rivier glijdt je blik stapsgewijs door de keuken en lounge naar het terras; en weer terug via een zithoek, de room divider en transparant gordijn, naar de intimiteit van een slaapruimte die begrensd wordt door wanden van zijde behang en een grafisch belijnde, luxe kastenwand. 

 

Hefkwartier biedt de expat een ‘city retreat’, in de luwte van het centrum. Met precies de nodige sfeer en het comfort om zich tijdelijk thuis te kunnen voelen.

 

Is dit project inspirerend voor uw situatie en wilt u meer weten? Stuur een bericht of bel, en vraag een vrijblijvende kennismaking aan.

 

 

 

 

Locatie: Hefkwartier, Rotterdam

Opdrachtgever: particuliere belegger

Opdracht: ontwerp, projectmanagement, inrichting en uitrusting

Status:opgeleverd

Oppervlakte: ca. 60 m2

Afbouw: Interieurmakers ism Haaks bouw

Lichtplan: ism Lichtadvies010