Vrije opstelling van keuken en trap bieden rondom uitzicht op de stad. Project in Houthaven van MKA met binnenhuisarchitect, interieurarchitect Bergblick
Categorie
Wonen & Leven

Penthouse

 

In een penthouse gaat het om uitzicht en een royale ruimtebeleving, het gevoel van vrijheid. Om hierbinnen gradatie aan te brengen is het concept van daghuis en nachthuis bedacht. De twee werelden worden flexibel van elkaar gescheiden door een rij plafondhoge schuifdeuren.

Het daghuis met keuken en lounge geeft een buitengevoel, met ruwe afwerkingen van beton, grof stucwerk, massief eiken, en geperforeerde baksteen. Terwijl achter de schuifdeuren het nachthuis intimiteit biedt met gefineerde (kasten)wanden, parket, en fijn stucwerk. Belangrijk voor de beleving in een woonruimte van deze afmetingen is de aandacht voor interieurelementen en daglichttoetreding in de middenzone. Daarom wordt de ruimte hier verlevendigd door een eyecatcher: een muizenboomtrap naar het dakterras, in het zachte licht van het beglaasde dakraam.

Trappen spelen overigens in alle meerlaagse Houthaven lofts een belangrijke rol. Zie ook de Gallery loft of de Kade loft.

 

Is dit project inspirerend voor uw situatie en wilt u meer weten? Stuur een bericht of bel, en vraag een vrijblijvende kennismaking aan.

 

 

 

 

Locatie: Houthaven Amsterdam

Opdrachtgever: particulier

Aannemer: Issos

Status: gerealiseerd, 2017

Oppervlakte: 149m2

 

De Lofts en het Penthouse in Houthaven Amsterdam zijn onderdeel van Superlofts, een initiatief en ontwerp van Marc Koehler Architects. Bergblick heeft als teamlid/projectmanager de uitwerking van de interieurconcepten, de aanbesteding en het toezicht op de afbouw begeleid.

 

Fotografie: Dennis Weijnand