Galleryloft met eiken kastenkern gezien vanaf de centrumzijde. Een stalen trap voert naar de gallery rondom de eiken kastenkern. In de loft werkt de gallery als een groot balkon rondom de eiken kastenkern. Galleryloft met eiken kastenkern, recent verrijkt met kamerscherm en gordijnen. De gallery verdwijnt in de eiken kastenkern voor badkamer en berging.
Categorie
Wonen & Leven

Gallery loft

 

Het opgeruimde karakter en de fotocollectie van de opdrachtgever vroegen om een helder en overzichtelijk ontwerp. Als een one-liner, krachtig in zijn eenvoud ontwikkelden we de galleryloft met een eiken kastenkern. Via de omloop (gallery) ervaar je alle vrije ruimte eromheen.

Daarvoor zijn alle opbergfuncties geïntegreerd in een eiken houten, dubbel hoge kastenwand rondom de betonnen kern. Ook het kookmeubel, de badkamer, het toilet en een loungebank zijn opgenomen in of achter nissen en verschaffen de wand plasticiteit en kleur. Eromheen is alle ruimte vrij voor wonen, licht en uitzicht op de stad en de fotocollectie aan de hoge wand. Het beloopbare glas in de slanke tussenvloer versterkt de beleving van een dubbele hoogte.

Recent is de loftbeleving verrijkt met twee bijzondere plekken. Aan de centrumzijde is de entresol vergroot met een rond loungebalkon voor beter stadszicht. Aan de straatzijde is een intieme slaapsuite gecreëerd met een tweelaags, gebogen scherm van lamellen en gordijnen. Foto update volgt.

 

Zie ook de kadeloft en het penthouse in Houthavens.

 

Locatie: Houthaven Amsterdam

Opdrachtgever: particulier

Status: gerealiseerd, 2016

Oppervlakte: 130m2

 

De Lofts en het Penthouse in Houthaven Amsterdam zijn onderdeel van Superlofts, een initiatief en ontwerp van Marc Koehler Architects. Bergblick heeft als teamlid/projectmanager de uitwerking van de interieurconcepten, de aanbesteding en het toezicht op de afbouw begeleid.

 

Fotografie: Dennis Weijnand