Category
Wonen & Leven

Gallery loft

 

Het opgeruimde karakter en de fotocollectie van de opdrachtgever vroegen om een helder en overzichtelijk ontwerp. Een one-liner als concept, krachtig in zijn eenvoud: een betekenisvolle kern met een omloop (gallery) en vrije ruimte er omheen.

Daarvoor zijn alle opbergfuncties geïntegreerd in een eiken houten, dubbel hoge kastenwand rondom de betonnen casco kern. Ook het kookgedeelte, de badkamer, het toilet en een alkoof met bank zijn opgenomen in of achter nissen; ze geven de houten kern de nodige plasticiteit. Er omheen is alle ruimte vrij voor wonen, licht en uitzicht. Uitzicht op de stad en op de fotocollectie aan de hoge wand. De beloopbare glazen stroken in de slanke tussenvloer versterken de beleving van een dubbelhoge houten kern.

Zie ook de kadeloft en het penthouse in Houthavens.

 

Locatie: Houthaven Amsterdam

Opdrachtgever: particulier

Status: gerealiseerd, 2016

Oppervlakte: 130m2

 

De Lofts en het Penthouse in Houthaven Amsterdam zijn onderdeel van Superlofts, een initiatief en ontwerp van Marc Koehler Architects. Dennis Weijnand heeft als teamlid/projectmanager een sleutelrol vervuld bij uitwerking van de interieurconcepten, de aanbesteding en het toezicht op de afbouw.

 

Fotografie: Dennis Weijnand