Galleryloft met eiken kastenkern gezien vanaf de centrumzijde. Een stalen trap voert naar de gallery rondom de eiken kastenkern. De dubbelhoge kastenwand met slanke gallerij vormen het hart van de loft ruimte. Een project in Amsterdam van MKA met binnenhuisarchitect Bergblick interieurarchitectuur. In een tweede fase zijn in de loft een gebogen kamerscherm en gordijnen aangebracht. Een project in Amsterdam van binnenhuisarchitect Bergblick binnenhuisarchitectuur. De gallery verdwijnt in de eiken kastenkern voor badkamer en berging.
Categorie
Wonen & Leven

Gallery loft

 

Het opgeruimde karakter en de fotocollectie van de opdrachtgever vroegen om een helder en overzichtelijk ontwerp. Als een one-liner, krachtig in zijn eenvoud, ontwikkelden we de loft met een eiken kastenkern en een omloop (gallery).

Daarvoor zijn alle opbergfuncties geïntegreerd in een eiken houten, dubbel hoge kastenwand rondom de betonnen kern. Ook het kookmeubel, de badkamer, het toilet en een loungebank zijn opgenomen in of achter nissen en verschaffen de wand plasticiteit en kleur. Eromheen is alle ruimte vrij voor wonen, licht en uitzicht op de stad en de fotocollectie aan de hoge wand. Het beloopbare glas in de slanke tussenvloer versterkt de beleving van de dubbelhoge gallery loft.

 

RONDE ELEMENTEN MAKEN DE GALLERY LOFT VRIENDELIJKER

 

Recent is de loftbeleving verrijkt met twee bijzondere plekken. Aan de keukenzijde is de gallery vergroot met een rond lounge balkon voor beter stadszicht vanuit de loft. Aan de straatzijde is een intieme slaapsuite gecreëerd met een gebogen kamerscherm van ranke eiken lamellen. Daarachter, in dezelfde curve, kan een gordijn de hele slaapsuite afsluiten voor verduistering.

 

Zie ook de kadeloft en het penthouse in Houthavens.

 

Meer weten over dit project? Vraag een vrijblijvende kennismaking aan.

 

 

 

 

Locatie: Houthaven Amsterdam

Opdrachtgever: particulier

Status: gerealiseerd, 2016

Oppervlakte: 130m2

Aannemer: Issos

 

De Lofts en het Penthouse in Houthaven Amsterdam zijn onderdeel van Superlofts, een initiatief en ontwerp van Marc Koehler Architects. Bergblick heeft als teamlid/projectmanager de uitwerking van de interieurconcepten, de aanbesteding en het toezicht op de afbouw begeleid.

 

Fotografie: Dennis Weijnand