Categorie
Kantoor & Werkplek

Office / sport studio

Een ruimte van 5 bij 7m. Activiteiten: werken/vergaderen, sporten, dineren, logeren. In die volgorde van gebruiksfrequentie. Strak minimalistisch design. Opdrachtgever: een professional in de zakelijke dienstverlening, daarnaast triatleet. 

Zie hier de parameters voor een interieurontwerp aan een amsterdamse gracht.

 

Werken heeft de voorkeur bij daglicht, binnensporten in mindere mate maar wel met uitzicht. Een relatief kleine ruimte groot laten lijken. Sporttoestellen, indien niet in gebruik, uit het zicht houden… Gedachten die leidden tot een luchtig en-suite concept dat variatie in beleving biedt.

 

In het ontwerp biedt de ruimte als geheel rust en focus in egaal gebroken wit. Een ranke en-suite constructie met vouwende en draaiende frames deelt de ruimte in tweeën. Het kan weids openen voor ruimtebehoefte tijdens sporten en brainstormen, volledig sluiten tijdens concentratiewerk, of in frivole halfopen standen gezet worden. 

De frames zijn bespannen met een fijn theaterdoek. En door te variëren met een uitgekiende LED-belichting op, voor en achter de en-suite frames worden het gewenste kleurbeeld en de transparantie bepaald. Van activerende koele wittinten tot stemmig kaarslicht en alles ertussen. 

Om de ruimte volledig vrij te houden voor activiteiten en daglicht zijn achter in de hoek een badkamer, keukentje, bed en berging compact inelkaar geschoven als in een tiny house. 

 

Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Locatie: Bloemgracht Amsterdam

Opdrachtgever: zakelijk

Opdracht: ontwerp, projectmanagement, inrichting en uitrusting

Status: aanbesteding

Oppervlakte: ca. 32 m2

Lichtontwerp en renders: ism Lichtadvies010