Categorie
Kantoor & Werkplek

Kantoor – sport studio

Kleine ruimten vragen om creativiteit. Aan een gracht in Amsterdam, in een studio van slechts 5 bij 7 meter, werd een scala aan functies gevraagd: kantoor werk, sporten, dineren, slapen. Werken en sporten als het meest frequente gebruik, slapen het minst. Alles in een opgeruimd, minimalistisch design. De opdrachtgever is een professional in de zakelijke dienstverlening, en triatleet. 

 

Met zo veel eisen in een beperkte ruimte is de oplossing een zo compact mogelijke en inventieve interieurarchitectuur. In elkaar schuiven van pantry, douche/wc, berging. De royale hoogte maakt een hoogslaper mogelijk. De rest van de ruimte is dan vrij voor werken en sporten.

 

De kantoor sport studio varieert op de klassieke en-suite

 

Juist hier speelt het benutten van daglicht, uitzicht, privacy en vooral ruimtelijkheid een rol. Aspecten die uiteindelijk leidden tot een luchtige interieurarchitectuur. Pièce de résistance in de kantoor-sport studio is een ranke en-suite constructie van vouwende en draaiende frames, als

De constructie kan weids openen voor sporten en brainstormen, volledig sluiten tijdens concentratiewerk, of in frivole halfopen standen voor informele  momenten. 

Ieder frame is bespannen met fijn theaterdoek. En door te variëren met een uitgekiende LED-belichting voor en achter het theaterdoek worden het gewenste kleurbeeld en transparantie bepaald.

De kantoor-sport studio wordt zo tot leven gebracht met activerend tot stemmig licht, en alles ertussen. 

 

Is dit project inspirerend voor uw situatie en wilt u meer weten? Stuur een bericht of bel, en vraag een vrijblijvende kennismaking aan.

 

 

 

 

Locatie: Bloemgracht Amsterdam

Opdrachtgever: zakelijk

Opdracht: ontwerp, projectmanagement, inrichting en uitrusting

Status:aanbesteding

Oppervlakte: ca. 32 m2

Lichtontwerp en renders: ism Lichtadvies010