Category
Publieke ruimte

Ontvangstgebied Grote Kerk

 

Na de reformatie verschoof de entree van de toren naar de zijkant van de zogenaamde hallenkerk. De abrupte binnenkomst in een van de hallen is indrukwekkend, maar miste tegelijkertijd de voorzieningen voor een welkom ontvangst.

Met de inrichting van dit entreegebied heeft de kerk een zorgvuldig ingepaste composite van meubels gekregen voor de opstelling van gast-vrouwen/heren, boek- en kaartverkoop en een koffietafel. Vanuit een kioskgebouwtje worden dranken en kleine etenswaren bereid en verkocht.

De gemeente is met deze voorzieningen beter toegerust mensen passend te ontvangen en inkomsten te genereren uit nevenfuncties zoals toerisme, concerten, beurzen en tentoonstellingen.

 

Locatie: Monnickendam

Opdrachtgever: Protestantse Gemeente Monnickendam

Status: gerealiseerd, 2013