Bergblick stimuleert multifunctioneel gebruik van Grote Kerk Bergblick stimuleert multifunctioneel gebruik van Grote Kerk Bergblick stimuleert multifunctioneel gebruik van Grote Kerk
Categorie
Publieke ruimte

Ontvangstgebied Grote Kerk Monnickendam

 

Na de reformatie verschoof de entree van de toren naar de zijkant van de zogenaamde hallenkerk. De abrupte binnenkomst in een van de hallen is indrukwekkend, maar miste de voorzieningen voor een passend ontvangst.

Bergblick heeft dit entreegebied een gezicht gegeven met een zorgvuldig ingepaste composite van nieuwe inrichtingselementen. Langs de zijwand van het koor nestelt een receptie samen met een groep meubels voor een aantrekkelijke presentatie van boeken, kaarten en lokale souvenirs. Een royale koffietafel sluit de rij en bevindt zich recht tegenover een turkoois gebouwtje. 

Deze kiosk staat fier en voegt zich tevens losjes onder de hoge ramen van de  hoeklocatie, zijn a-symetrische puntdak priemend in het luchtruim van de zijbeuk. Een bescheiden en toch zichtbaar focuspunt van ver. Binnen is de inrichting gericht op eenvoudige bereiding van dranken en kleine etenswaren, en bevat het zelfs een spoelkeuken. Aan de buitenzijde opent het buffet zich verrassend: met een vouwraamconstructie past de openingsgrootte zich aan aan het aanbod en de drukte.

De gemeente is met deze voorzieningen beter toegerust op multifunctioneel gebruik van zijn kerk. Het kan mensen passend te ontvangen en daarmee beter inkomsten genereren uit toerisme, concerten, beurzen en tentoonstellingen.

Meer informatie? Neem contact op.

 

Locatie: Zarken 2, Monnickendam

Opdrachtgever: Protestantse Gemeente Monnickendam

Status: gerealiseerd, 2013